Zie je het bos door de BTW-bomen niet meer? Krop in de keel wanneer het woord bedrijfsvoorheffing op je scherm verschijnt? Enorme fan van een buitenlandse artiest, maar gaan je tenen onbewust krullen bij de gedachte aan wat je allemaal moet regelen om die te programmeren? Of ben je selfmade zakelijk expert maar kan je nog wel eens een opfrisser gebruiken? 

Naar aanleiding van de grote hoeveelheid vragen die we hierover ontvingen, organiseren we in samenwerking met Cultuurloket op 18 februari 2020 twee infosessies:

  • Aan de slag met buitenlandse kunstenaars
  • BTW

Expert van dienst is Marie-Louise Reedijk, consulent bij Cultuurloket. In een vorige nieuwsflits polsten we al naar vragen die jullie hebben over deze thema's. Heb je nog bijkomende vragen? Voeg ze toe aan het inschrijvingsformulier onderaan.

Sessies

Aan de slag met buitenlandse kunstenaars
Hoe zit het ook alweer met die bedrijfsvoorheffing? Welke documenten moet je opvragen voor een voorafgaand akkoord? Welke vrijstellingen kan je aanvragen om de bedrijfsvoorheffing te minderen? Moet je van iedere buitenlandse kunstenaar een identiteitsbewijs vragen? Moet je als organisator dan ook de verdeling van de gage vragen? En hoe zit het met de impact van de Brexit? 

BTW
Wat is BTW? Waar wordt de BTW geregeld? Wie valt onder die regelgeving? Hoeveel bedraagt de belasting? Welke uitzonderingen zijn er? Wat zijn je administratieve verplichtingen? En als je dat allemaal weet, waar moet je dan nog meer op letten?

Planning
10u00-10u15 | Onthaal met koffie
10u15-12u30 | Sessie 1: Aan de slag met buitenlandse kunstenaars
12u30-13u15 | Broodjeslunch
13u15-15u30 | Sessie 2: BTW


Locactie
De sessies vinden plaats in de ruimtes van het Team Vlaamse Bouwmeester. Je vindt hen in de rotonde van de Ravensteingalerij vlakbij station Brussel-Centraal. Als je vanuit het station komt, loop je de galerij door. Achteraan neem je de trappen rechts en zie je ons aan je rechterkant.
Galerij Ravenstein 54-59, 1000 Brussel

Kostprijs
Volledige dag: € 50
Eén sessie: € 25
Koffie, drank en broodjes zijn inbegrepen. 

Inschrijven
Inschrijven kan via onderstaand formulier.
Let op: na de inschrijving krijg je een betalingsaanvraag. Je inschrijving is pas bevestigd wanneer we je betaling hebben ontvangen. 
Gelieve ten laatste 11 februari 2020 in te schrijven.

Inschrijven