opname & powerpoint

Kon je er niet bij zijn of wil je de opname (her)bekijken? Dat kan via deze link. De opname blijft beschikbaar tot en met 16 september. De powerpointpresentatie kan je hier bekijken.

 

 

Op woensdag 26 augustus organiseren VVSG, oKo, Sociaal Fonds Podiumkunsten en cult! een infosessie over de Sectorgids Professionele Kunsten. Deze sectorgids werd opgesteld om culturele evenementen coronaproof te kunnen laten doorgaan. 

De gids kwam op een co-creatieve manier tot stand en steeds in overleg met de sector, de experten van de GEES, het Kabinet Cultuur en het Departement CJM. De brede cultuursector wil jou graag ook meenemen in dit verhaal en je wegwijs maken in het kader dat wordt gebruikt om een veilige organisatie van culturele evenementen mogelijk te maken.

Na een welkomstwoordje van Anniek Nagels, Schepen van Cultuur van Genk, laten we Johan Penson en Pieter D'Hooghe aan het woord. Zij zijn de penhouders van de sectorgids en geven een woordje uitleg over de totstandkoming van de gids en de manier waarop die steeds verder ontwikkeld en aangepast wordt. Ook de verhouding tot andere protocollen en CERM wordt behandeld en er komt uiteraard een toelichting bij de Sectorgids zelf. Nadien zal er zeker voldoende ruimte zijn om vragen te stellen.

Ter voorbereiding kan je al eens een kijkje nemen in de Sectorgids Professionele Kunsten. Bezorg ons op voorhand je vragen via onderstaand formulier of via info@cult.be. Tijdens de sessie zelf kan je nog bijkomende vragen stellen.

praktisch

voor wie? 

Burgemeesters, Schepenen Cultuur, Algemene Directeurs, vrijetijdscoördinatoren en andere geïnteresseerden.

wanneer?

Woensdag 26 augustus 2020 van 10u30 tot 12u00.

waar?

Online via Zoom, dinsdagnamiddag 15u00 krijg je een deelnamelink toegestuurd.

programma

 • Een welkomstwoord en lokaal verhaal door Anniek Nagels, Schepen van Cultuur van Genk
 • Infosessie rond de Sectorgids Professionele Kunsten
  • Totstandkoming en proces
  • Verhouding tot andere protocollen en CERM
  • Toelichting sectorgids zelf
  • Eventueel: woordje uitleg n.a.v. Nationale Veiligheidsraad op donderdag 20 augustus
  • Q&A: vragen van de aanwezigen

praktische vraag?

Aarzel niet die te stellen via info@cult.be of info@vvsg.be

 

Gelieve ten laatste dinsdag 25 augustus 12u00 in te schrijven. Inschrijven kan via het formulier hieronder.

Dit formulier is gesloten.