Op 20 oktober neemt Tom Palmaerts van Trendwolves je mee naar 2030. Welke impact hebben megatrends in de samenleving op de cultuursector?

Welke evoluties zien we in de samenleving? Wat leren de voorspellende modellen ons over de demografie? Hoe zal mobiliteit er uit zien? Hoe leven en wonen we in onze steden? Hoe zijn gedecentraliseerde en platformeconomieën uitgebouwd? Welke (disruptieve) technologische evoluties zijn in 2030 al mainstream geworden? Is klimaatimpact en duurzaamheid het belangrijkste referentiekader in het definiëren van kwaliteit? Hoe draaien huishoudens? Welke rol spelen de Chinese economische macht en Chinese waardenkaders in onze dagdagelijkse (social)media? Is de shift van ownership naar access die 15 jaar geleden begon in de muzieksector in 2030 het nieuwe normaal op vlak van kleren, mobiliteit, meubels, … en kunst? 

In 12 trends schetst Tom Palmaerts de toekomst en denkt hij mee na over de impact die dit kan hebben op de cultuursector

Denken over de toekomst is alleen maar interessant als je er vandaag mee aan de slag kan.  

In het tweede deel van dit webinar gaat Cultuurloket daarom kijken naar praktijkvoorbeelden die vandaag al aan de slag gaan met één of meer van de megatrends uit Tom’s verhaal. Sommige nog hoogst experimenteel, andere al doorgedacht in een business model. Maar allemaal met de blik op morgen en de voeten in vandaag.