Sassafras De Bruyn

een Bakkie Troost in CC Nova

22.12.2020 · #inspiratie #corona

We leven in barre tijden. Afstand houden, weinig of geen knuffels, geen vrienden- of familiebezoek. In de dagen rond kerstmis zullen we dat gemis waarschijnlijk nog sterker voelen. Maar gelukkig hebben ze daar in CC Nova in Wetteren met ‘Bakkie Troost’ iets op gevonden.

De voorbije weken konden mensen via het cultuurcentrum een Bakkie Troost aanvragen voor iemand die ze missen, die ze lief hebben, die ze willen bedanken, die ze een schouderklopje willen geven, ... De inwoners van Wetteren konden hem of haar als verrassing een Bakkie Troost cadeau doen: een mini-voorstelling aan de voordeur door een collectief van professionele theatermakers. 

Het initiatief voor dit bijzondere project kwam van de jonge theatermakers Simon De Winne, Sander De Winne, Wim De Winne, Tijs Verbrugge en Ilja Van Autreve. Ze financieerden het project via de culturele activiteitenpremie en konden het daardoor gratis aanbieden aan een aantal cultuurcentra. 

CC Nova ging op het aanbod in.  Ze kregen heel wat aanvragen binnen en konden er uiteindelijk 18 weerhouden. Wie geselecteerd werd, kreeg enkel een brief dat iemand voor hen een geschenk reserveerde en dat dit op de bewuste dag aan de deur geleverd zou worden. 

Op zondag 20 en maandag 21 december gingen de acteurs dan met een echte bakfiets langs bij de 18 gelukkigen en brachten ze aan de voordeur een mini-voorstelling. Vanop veilige afstand werden zo pakketjes liefde, hoop, vrolijkheid en ietwat onzinnigheid afgeleverd. Voor wie het cadeau kreeg, voelde het als bij een knisperend haardvuur: warm en goed voor het gemoed. Voor wie het cadeau deed evenzeer.

Ondertussen sprong ook GC Groenendal mee op de bakfiets. En dus trekken de jonge theatermakers op 26 & 27 december met hun Bakkie Troost langs de huizen in Merelbeke.

Heeft jouw cultuurhuis ook een hartverwarmend initiatief? Laat het ons weten en we delen het graag met de wereld.

CC Nova Wetteren