welkom in ons netwerk, GC de Melkerij!

16.12.2020 · #cult!

Het grootste podium van Vlaanderen en Brussel is weer een beetje groter geworden: GC de Melkerij in Zemst komt ons netwerk versterken. Van harte welkom bij cult!

Gemeenschapscentrum ‘de Melkerij’ werd eind 2015 geopend. Deze (ver-)nieuwbouw is meer dan de metamorfose van een historisch pand. Het is ook een uitnodiging om samen cultuur te beleven. Het gebouw stamt uit 1942. Het is een oude Melkerij met een bijzondere erfgoedwaarde: een typisch voorbeeld voor de industriële artnouveau-stijl. Meer dan 40 jaar lang werd hier jaarlijks 30.000 tot 35.000 liter melk verwerkt. Vandaag stroomt er dus vooral cultuur in dit gebouw.

Zemst leeft en bruist. Dankzij zijn inwoners en zijn verenigingen. En GC de Melkerij brengt nog meer leven in Zemst. Door Zemstenaren en Zemstse verenigingen letterlijk de ruimte te geven om zich te ontplooien en te ontspannen. Door een waaier van culturele optredens en projecten te organiseren.

GC de Melkerij bestaat uit een podiumzaal met een zaalcapaciteit van 250 zitplaatsen, een backstage met 3 kleedkamers, een foyer, 3 vergaderzalen, een danszaal en een brasserie.

gcdemelkerij.be