© Wim Wetsels - café puree

op café in Brussel

26.08.2024 · #inspiratie #cult!

Zes Brusselse gemeenschapscentra gooien de deuren van hun thema-café open. Van erfgoed, naar puree: we zetten ze voor jou op een rijtje.

erfgoedcafé (GC De Rinck)

In GC De Rinck (Anderlecht) word je op hun erfgoedcafés ondergedompeld in de rijke geschiedenis van Anderlecht en haar inwoners. Dit gebeurt via een interactief erfgoedcafé samen met de Erfgoedcel Brussel. Tijdens dit gratis evenement kan iedereen bijdragen aan de erfgoedwerking. Verhalen krijgen hierbij een platform en komen tot leven. Het erfgoedcafé maakt deel uit van het zomerfestival Radio Guido, dat zich drie weekenden lang afspeelt in het café van De Rinck en op het Dapperheidsplein.

meer info

queer café (GC Elzenhof)

Op 20 juni werd GC Elzenhof (Elsene) voor één avond getransformeerd tot een Queer Café, waar verbinding centraal staat. Bezoekers konden deelnemen aan speeddates, genieten van gezellige gesprekken en nieuwe ontmoetingen aangaan. De sfeervolle setting, met toffe beats, een optreden van het queer koor Sing Out Brussels en een mini market, maakten de avond helemaal af.

meer info

Café Puree (GC Nekkersdal)

GC Nekkersdal (Laken) biedt met Café Puree maandelijks een doorloopatelier voor ouders en hun kinderen (0 tot 4 jaar) met talrijke activiteiten. Zo zijn er workshops, wordt er advies gegeven aan ouders, maar kunnen de ouders ook onderling elkaar tips geven. Koffie en thee kunnen hierbij niet ontbreken. De ruimte wordt opgevuld met een doorlopende installatie zodat er genoeg animo is voor de peuters. Café Puree is dus de ideale gelegenheid om als ouder tips uit te wisselen en nieuwe ontmoetingen aan te gaan. Het komt waarschijnlijk niet als een verrassing, net zoals de naam vermoedt, is er puree voor iedereen.

meer info

Café Tricot (GC de Pianofabriek)

Café Tricot is een breiclub in de Pianofabriek (Sint-Gillis) waar jong en oud, beginner en krak zich kan uitleven met naald en draad in een ontspannen setting. Tijdens Café Tricot wordt er elke dinsdag- en donderdagavond gelachen, gepraat en gecreëerd. Claude Harlez, kunstenares van dienst, leidt de participanten doorheen de avond. Voor wol en naalden zorgen de deelnemers zelf.

meer info

repair café (GC De Kroon)

In GC De Kroon (Sint-Agatha-Berchem) kan je driemaal per jaar één van de vele repair cafés terugvinden. Vrijwilligers komen samen om juwelen, elektrische apparaten, kleren/textiel, lederwaren, fietsen... te bekijken en indien mogelijk te herstellen. Ze kunnen gezellig babbelen, kennis kan uitwisselen en samenwerken in een warme sfeer. Alle herstellingen zijn gratis, behalve eventuele wisselstukken.

meer info

Play Café (GC De Maalbeek)

Met het Play Café laat GC De Maalbeek (Etterbeek) elke maand ouders en hun kinderen van 0 tot 4 jaar gratis genieten van yoga met het Play Café. Het doel is niet alleen om lichamelijk actief te zijn, maar ook om mentaal tot rust te komen en een diepe verbinding tussen ouder en kind te creëren. Meditatie, ontspanning en concentratie vormen de basis. Koffie en cake is voorzien, ook aan een speelzone is gedacht

meer info